Traphekje zonder boren: een veilige kinderomgeving zonder boren met onze tips

8 april 2024 | cadeau kind

Veiligheid is in de opvoeding misschien wel het belangrijkste wat er is. Het iets overkomen van een kind is verschrikkelijk voor ouders. Vandaar dat er oplossingen als traphekjes in het leven zijn geroepen om kinderen te beschermen. Een traphekje is dé manier om te voorkomen dat je kind van de trap afvalt. Met een klem traphekje heb je het ideale traphekje in huis. Dit omdat het traphekjes zijn zonder te boren. In deze blog vertellen we er meer over.

Voordelen van een traphekje zonder boren

Een traphekje zonder boren heeft een aantal belangrijke voordelen. Het is makkelijk te plaatsen en zorgt voor de veiligheid van kinderen. We lichten graag verder toe waarom een traphekje zonder boren dé oplossing is voor ouders.

Veiligheid voor kinderen

Kinderen die op de bovenverdieping rondlopen nemen een bepaald risico met zich mee. Met een kleine struikelpartij of onoplettendheid rondom de trap kan het voor vervelende gevolgen zorgen. Een traphekje biedt hier de uitweg omdat het voorkomt dat kinderen naar beneden kunnen vallen.

Het traphekje voorkomt dat kinderen namelijk op de trap zelf kunnen komen omdat hier letterlijk een hek voor zit. Wel kunnen volwassenen of oudere kinderen het hekje zelf open en dicht doen om er doorheen te gaan.

Behoud van interieur

Het voordeel van een traphekje zonder boren is dat het niet voor schade aan het huis zorgt. Je hoeft niet te boren waardoor je huis volledig intact blijft en je niet in een later stadium alsnog muren weer hoeft te vullen.

Daarnaast kun je een trapje zonder boren ook zo weghalen en terugplaatsen. Zijn de kinderen er tijdelijk niet of krijg je een nieuwe baby, dan is het eenvoudig om het hekje weg te halen en terug te plaatsen. Een traphekje zonder boren kopen is dus niet onverstandig als je meerdere kinderen wilt.

Soorten traphekjes zonder boren

Er zijn verschillende soorten traphekjes. Dit zit hem vooral in hoe het traphekje wordt geplaatst. De meest bekende uitvoering is natuurlijk middels het boren in de muur, dit wil je echter voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waar je niet voor hoeft te boren.

Klemhekjes

De bekendste variant is een klemhekje. Een klemhekje klem je tussen de beide kanten in plaats van dat je ze vast boord in de muur. Het voordeel is dat je op deze manier niet hoeft te boren en je het klemhekje weg kunt halen wanneer je wilt.

Traphekjes met een framebevestiging

Ook met een framebevestiging kun je voorkomen dat je hoeft te boren. Het frame wordt namelijk aan de muur vastgemaakt maar laat geen blijvende schade achter. Het is daarom een mooi alternatief tegenover een klemhekje. Toch zouden we deze wel in eerste instantie adviseren.

Tips voor het kiezen van een juiste traphekje

Als je een traphekje zonder boren kopen gaat is het belangrijk dat je kijkt naar veiligheid. Het moet van goed materiaal zijn zodat het ook daadwerkelijk beschermt op spannende momenten. Je wilt niet dat een kind, zeker wanneer die wat ouder is, door het traphekje heen valt. Je wilt dat het altijd de bescherming biedt die je wil. Het is daarom slim om voor een metalen traphekje te gaan. Deze zijn van een dusdanige kwaliteit dat het waarschijnlijk in alle situaties gaat voorkomen.

Daarnaast moet je ook oppassen dat je niet te veel betaalt omdat er altijd mensen zijn die de traphekjes aanbieden voor een te hoge prijs. Door gebruik te maken van de producten die wij hebben uitgezocht weet je zeker dat je voor een eerlijke prijs een traphek koopt.

Ga jij voor een traphekje zonder boren?

Kies je voor een traphekje zonder boren of ga je toch voor een optie waarbij je wel in de muur moet boren. Beide opties zijn natuurlijk goed maar het kiezen voor een traphekje zonder boren heeft wel het voordeel dat je deze eenvoudig kunt plaatsen en weg kunt halen. Hopelijk heb je bij het kiezen wat aan onze tips en kun je de juiste keuze gaan maken.