Originele cadeauverpakkingen voor kindercadeaus

30 januari 2023

Cadeaus inpakken is een kunst op zich. Het is de perfecte manier om je cadeau te personaliseren en het nog specialer te maken voor de ontvanger. Het kiezen van de juiste cadeauverpakking is dan ook essentieel. Vooral bij kindercadeaus is de verpakking minstens zo belangrijk als het cadeau zelf. In dit artikel geven we je inspiratie en tips voor originele cadeauverpakkingen voor kindercadeaus.

Waarom is een originele cadeauverpakking belangrijk?

Een cadeau inpakken in een mooie verpakking maakt het cadeau nog specialer en persoonlijker. Het laat zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau en dat je om de ontvanger geeft. Vooral bij kinderen maakt de verpakking het cadeau nog spannender en leuker om uit te pakken. Met een originele cadeauverpakking maak je het cadeaumoment nog specialer.

Tips voor het kiezen van een cadeauverpakking

 • Kies een cadeauverpakking die past bij het cadeau en de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan de favoriete kleuren of hobby’s van het kind.
 • Maak de verpakking persoonlijk door er bijvoorbeeld een naamkaartje aan toe te voegen.
 • Kies voor een duurzame cadeauverpakking, zoals een herbruikbare tas of doos.
 • Wees creatief en gebruik verschillende materialen, zoals lint, stickers en cadeaupapier.
 • Zorg ervoor dat de cadeauverpakking stevig genoeg is om het cadeau te beschermen tijdens het transport.

Originele cadeauverpakkingen voor kindercadeaus

 1. De ballonverpakking: Vul een transparante ballon met confetti en het cadeau. Blaas de ballon op en je hebt een feestelijke cadeauverpakking.
 2. De piñataverpakking: Verstop het cadeau in een piñata en laat het kind de piñata kapotslaan om het cadeau te vinden.
 3. De snoepverpakking: Verpak het cadeau in een doorzichtige zak en vul deze met snoepjes.
 4. De verkleedverpakking: Verpak het cadeau in een verkleedkostuum of laat het kind een kostuum dragen om het cadeau uit te pakken.
 5. De schatkistverpakking: Verpak het cadeau in een kleine schatkist en verstop deze in de tuin of in huis. Laat het kind op zoek gaan naar de schatkist om het cadeau te vinden.
 6. De fotopuzzelverpakking: Laat een foto van het cadeau afdrukken op een puzzel en verpak de puzzel in een doos. Het kind moet de puzzel oplossen om het cadeau te vinden.
 7. De piemontezenverpakking: Maak een papieren zakje in de vorm van een piemontees. Plak hier een kaartje op met de naam van de jarige en vul het zakje met lekkers.
 8. De vlinderdasverpakking: Maak van het inpakpapier een vlinderdas die je rond het cadeau bind.
 9. De robotverpakking: Maak van een kartonnen doos een robot en verpak het cadeau in deze doos. Het kind kan daarna zelf spelen met de robot.
 10. De bloemenverpakking: Maak van het cadeaupapier bloemen en bind deze met een lintje rond het cadeau.
 11. De schuifdoosverpakking: Maak een schuifdoos van stevig karton en verpak het cadeau hierin. Het kind moet de doos open schuiven om het cadeau te vinden.
 12. De snoeppotverpakking: Vul een glazen pot met snoepjes en verpak het cadeau hierin. Het kind kan daarna de snoepjes opeten en de pot gebruiken als spaarpot of opbergpot.
 13. De speelgoeddoosverpakking: Verpak het cadeau in een doos van hetzelfde speelgoed als het cadeau. Zo heeft het kind twee cadeaus om mee te spelen.
 14. De theekopverpakking: Verpak het cadeau in een grote theekop en leg er wat lekkers bij, zoals koekjes of chocolade. Zo heeft het kind na het uitpakken meteen wat te snoepen.
 15. De puzzeldoosverpakking: Maak van een houten doosje een puzzel en verpak het cadeau hierin. Het kind moet de puzzel oplossen om het cadeau te vinden.

Conclusie

Een cadeau inpakken is een leuke manier om het cadeau nog specialer te maken voor de ontvanger. Vooral bij kindercadeaus is de verpakking minstens zo belangrijk als het cadeau zelf. Met originele cadeauverpakkingen maak je het cadeaumoment nog spannender en leuker. Kies een cadeauverpakking die past bij het cadeau en de ontvanger, wees creatief en gebruik verschillende materialen. Verpak het cadeau bijvoorbeeld in een ballon, piñata of snoeppot voor een extra feestelijk effect.

FAQ

Hoe kan ik een cadeauverpakking duurzaam maken?

Je kunt kiezen voor een herbruikbare cadeauverpakking, zoals een tas of doos. Ook kun je cadeaupapier recyclen of zelf cadeaupapier maken van oud papier.

Is het belangrijk om de cadeauverpakking te personaliseren?

Ja, een persoonlijke cadeauverpakking laat zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau en dat je om de ontvanger geeft. Het maakt het cadeau nog specialer.

Wat zijn leuke materialen om te gebruiken bij het inpakken van een kindercadeau?

Lint, stickers, cadeaupapier, ballonnen, confetti en snoepjes zijn leuke materialen om te gebruiken bij het inpakken van een kindercadeau.

Hoe kan ik een cadeau op een creatieve manier verpakken?

Je kunt het cadeau bijvoorbeeld verpakken in een piñata, verkleedkostuum of schatkist. Ook kun je een foto van het cadeau op een puzzel laten afdrukken of van het inpakpapier een bloem of vlinderdas maken.

Anderen bekeken ook

Unieke kindercadeaus die je niet in de winkel vindt

Ben je op zoek naar unieke cadeaus voor kinderen die je niet in de winkel kunt vinden? Zoek dan niet verder, want wij hebben de oplossing voor jou. In dit artikel zullen we je verschillende ideeën geven voor originele kindercadeaus die zowel ouders als kinderen zullen...

Lees meer

Knutselprojecten als kindercadeaus voor elke leeftijd

Als het gaat om cadeaus voor kinderen, kan het soms moeilijk zijn om iets te vinden dat ze echt leuk vinden en dat ook educatief en creatief is. Dit is waar knutselprojecten een geweldige optie kunnen zijn. Niet alleen stimuleren ze de verbeelding en creativiteit van...

Lees meer

Originele kindercadeaus voor de feestdagen

Kerst en Sinterklaas staan voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om cadeautjes te kopen. Het vinden van het juiste cadeau kan echter een uitdaging zijn, vooral als het gaat om kinderen. Veel ouders zijn op zoek naar iets origineels en unieks, maar het is...

Lees meer